Portretfoto Aangesn Met Logo Ronald WitIk ben Ronald van der Meij (1968), vader van 5 kinderen en woon sinds 2001 met heel veel plezier in Rijswijk. Ik ben vanaf mei 2014 namens GBR wethouder Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en Grondzaken en 2e loco-burgemeester. Voor mei 2014 was ik ruim 8 jaar gemeenteraadslid.

Voordat ik wethouder ben geworden, ben ik beroepsmatig werkzaam geweest in de projectontwikkeling in diverse functies, voor een groot aantal opdrachtgevers zowel bij de (semi-) overheid als in het bedrijfsleven voor projecten in de infrastructuur, woningbouw en het commercieel vastgoed. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en diverse postdoctorale opleidingen gevolgd.

Stadsontwikkeling heeft altijd mijn passie gehad omdat ik ervan overtuigd ben dat het meer is dan alleen maar het "stapelen van stenen". Je hebt het over samen leven, ontmoeten, werken en verblijven waarbij de (gebouwde) omgeving voor een ieder als een warme jas moet voelen.
In de afgelopen vier jaar als wethouder heb ik kunnen bijdragen aan mooie ontwikkelingen voor onze stad. Om een aantal voorbeelden te noemen: het Huis van de Stad, de woningbouwontwikkeling in RijswijkBuiten, Plaspoelpolder en In De Bogaard. Maar ook straten met onderhoudsachterstanden worden of zijn inmiddels aangepakt zoals de Generaal Spoorlaan en Frans Halskade.

De komende 4 jaar zullen belangrijke vraagstukken voor onze stad opgepakt moeten worden. Hoe gaan wij om met de verwachte inwonersgroei, met verduurzaming, hoe gaan wij verder de leegstand in de Plaspoelpolder en In De Bogaard te lijf, hoe betrekken we inwoners en bedrijven nog meer bij onze stad? Vraagstukken die een goed, betrokken en professioneel bestuur van onze stad verdienen. Graag wil ik deze verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger op mij nemen. Met een energiek, gemotiveerd en grotendeels nieuw team van GBR-kandidaatsraadsleden, wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen om van ons Rijswijk een nog mooiere stad te maken.

ContactProudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.